Kérdés esetén keressen minket bizalommal:

+36-1-276-2477

szuperszij@szuperszij.hu

Gumilemezek

A gumilemez egy sokoldalú termék, amelyet több tucat alkalmazásban használnak. A gumilemezek lehetnek általános sima, mintázott (csúszásgátló), olajálló, kopásálló, elektromosan szigetelt, szilikon, élelmiszeripari, neoprén (habosított), vagy szálerősítésű(szövetbetétes) gumilapok.
A gumilemezt általában a tömítések gyártásánál használják. A tömítések olyan mechanikus tömítések, amelyeket két illeszkedő felület közötti tér kitöltésére használnak. A nyomás alatt álló gáz vagy folyadék szivároghat, amikor áthalad az illeszkedő felületen. A tömítések megakadályozzák ezt az illeszkedő felületek tömítésével.

A gumilemezek másik gyakori alkalmazása az elektromos szigetelés. Az elektromosság nem tud könnyen átjutni a gumilemezen. A szilikongumi különösen hatékony, ha elektromos szigetelésként használják. Ellenáll a magas hőmérsékletnek, miközben ellenáll az elektromosságnak.

Az élelmiszer ipari gumilemezeket általában az élelmiszer-feldolgozó iparban használják. Nem porózus felülettel rendelkezik, így nem szívja fel vagy más módon tartja vissza a baktériumokat vagy vírusokat.

A gumilemeznek számos különböző alkalmazása van. A leggyakoribb alkalmazások közé tartozik a tömítések, az O-gyűrűk, az elektromos szigetelés, az élelmiszer-feldolgozás és az időjárási szigetelés. Különféle típusú gumilemezek léteznek, amelyek közül néhány jobban megfelel bizonyos alkalmazásokhoz, mint mások.