Kérdés esetén keressen minket bizalommal:

+36-1-276-2477

szuperszij@szuperszij.hu

Polioximetilén (POM) anyagok

A Polioximetilén (POM) egy műanyag, mely széles körben használatos az ipari és kereskedelmi szektorban. Más néven Delrin néven is ismert. Az anyagot LDPE és HDPE műanyagokból állítják elő, és rendkívül kemény és szilárd tulajdonságokkal rendelkezik.
A POM anyagok rendkívül szilárdak és merevek, de ugyanakkor rugalmasak és ellenállóak. Nagy mechanikai szilárdsággal rendelkeznek, és a magas hőmérséklet, a vegyi anyagok és az olajok ellenállását is képesek kezelni. A POM anyagok kiválóan ellenállnak a kopásnak és az UV-sugárzásnak is.
Ezek az anyagok gyakran használatosak autóipari, elektromosipari és gépipari alkatrészek, mint például fogaskerekek, csúszkák, tengelyek, foglalatok és kapcsok készítésénél. A POM anyagokat olyan helyeken is használják, ahol szigorú élelmiszerbiztonsági előírásoknak kell megfelelniük, például a szállítódobozok és gyümölcskosarak gyártásánál.

A POM anyagokat könnyen megmunkálhatók és alakíthatók, így a gyártási folyamat során könnyen kezelhetők. Emellett a POM anyagok használata hosszú élettartamot és megbízható teljesítményt biztosít.