Kérdés esetén keressen minket bizalommal:

+36-1-276-2477

szuperszij@szuperszij.hu

Tárcsák

Az ékszíjtárcsák olyan eszközök, amelyek egy trapéz keresztmetszetű mechanikus ékszíj segítségével továbbítják az erőt a tengelyek között. Ezek az eszközök együttesen nagy sebességű erőátviteli megoldást kínálnak, amely ellenáll a csúszásnak és az elmozdulásnak. Az ékszíjtárcsák megfelelnek a modern hajtástechnika legmagasabb követelményeinek, és a gépészet minden területén használatosak, a finommechanikától a nehézgépészetig. Jellemzően kompresszorokban, légtechnikában, szerszámgépekben, a papír- és vegyiparban és sok más gépben használják.

A szinkronszíj tárcsák széles választéka található meg a kínálatunkban, akár metrikus vagy collos osztású keresztbordás szíjakhoz is! Fontos információ, hogy egy megadott fogosztású tárcsa csak a megegyező fogprofilú szíjjal használható, így érhető el a tökéletes illeszkedés, amellyel kizárható a szíj megcsúszása hajtás közben. Átmérőtől függően a tárcsák különböző anyagból készülnek, a profilokon belül egyes tárcsák szíjvezető peremmel is el vannak látva. Jellemzően szerszámgépekben, kisgépekben, kompresszorokban, csomagoló- és nyomdagépekben, élelmiszer-, papír- és vegyiparban és sok egyéb gépben használatos.

A kúpos szorítóhüvelyek a szorítóhüvelyes ékszíj valamint szinkronszíj tárcsák tengelyre való felhelyezését biztosító elemek. A tárcsába való tökéletes illeszkedést a speciális rögzítőcsavarok biztosítják, amelyek a szorítóhüvelyek részét képezik. A belső furatok szabvány horonnyal vannak elátva, így a szorítóhüvelyes tárcsák nagyobb erőátvitelre képesek a megcsúszás veszélye nélkül. Csúszásmentes tengelyre való felhelyezés esetén nem szükséges a horony használata. Cégünk széles választékát kínálja mind a metrikus, mind a collos furatátmérőjű szorítóhüvelyeknek.

Kínálatunkban megtalálhatóak a metrikus illetve collos osztású fogasrudak, amelyekből egyedi szélességű szinkronszíj tárcsák vagy másnéven fogasszíj tárcsák alakíthatóak ki. Anyagát tekintve a fugasrudak acélból vagy alumíniumból készülnek, szjvezető peremet nem tartalmaznak, igény esetén a peremmel kapcsolatban a gyártótól való ajánlatkérés szükséges.