Kérdés esetén keressen minket bizalommal:

+36-1-276-2477

szuperszij@szuperszij.hu

Keskeny profilú ékszíjak

A klasszikus ékszíjak speciális változatai. A keskeny/ magas profilú ékszíjak akár 50/%-al kisebb helyigénnyel visznek át ugyanakkora teljesítményt. Széles körben használják a legtöbb ipari alkalmazásban, kezdve a könnyű meghajtástól a nagy terhelésű alkalmazásokig, például a törőhajtásokig. 2 fő típust különböztetünk meg a burkolt (sima) ékszíjakat és a fogazott ékszíjakat.
A keskeny profilú ékszíjakat a műszaki és ipari területeken használják a mozgó alkatrészek hajtására. Például autókban, gépekben és más berendezésekben található tengelyeket és áttételeket hajthatnak.
Ezek az ékszíjak általában könnyűek, csendesek és hatékonyak, és képesek nagyobb terhelést is elviselni. A keskeny profilú ékszíjaknak többféle méretük és kialakításuk lehet, hogy különböző alkalmazásokhoz illeszkedjenek.
Autőiparban a keskeny profilú ékszíjak hajtják a ventilátort, a generátort, a vízpumpát és más perifériás alkatrészeket.
Gépekben és berendezésekben az ékszíjak hajthatnak különböző tengelyeket és mechanikus alkatrészeket, például ventilátorokat, szivattyúkat, konveyorszalagokat.
Háztartási készülékekben az ékszíjak hajthatják például a mosógép dobját, a centrifugát, vagy a klímakompresszort.
Néha az ékszíjakat a kézművesek is felhasználhatják saját projektek, például mechanizált játékok vagy házi készítésű adapterek kialakításához.

Jellemző hosszméret jelölésük: Lp/Ld/Lw = középméret.