Kérdés esetén keressen minket bizalommal:

+36-1-276-2477

szuperszij@szuperszij.hu

Plexi anyagok

A plexi (polimetil-metakrilát – PMMA) egy átlátszó műanyag, melynek megjelenése az üveghez hasonló. Akrilüvegnek vagy plexi üvegnek is szokták nevezni. Az üveggel összehasonlítva, a plexi házilag egyszerűbben megmunkálható és kevésbé balesetveszélyes, mint az üveg, mert rugalmasabban áll ellen a külső behatásoknak. Ezen felül bővebb választékban kapható – színválaszték, táblaméret, vastagság és felületi kidolgozás tekintetében. A plexi lapokat leginkább reklám- vagy dekorációs célra használják, de felhasználható otthoni vagy ipari célokra is, pl. az élelmiszeriparban vagy az egészségügyben.

  • Extrudált plexi: egyenletes vastagságú, hengerelési eljárással készült plexi lap. Anyagtulajdonságait illetően merevebb és ridegebb. Előnye, hogy olcsóbb, mint az öntött plexi. Víztiszta, átlátszó kivitelben, valamint standard színekben gyártják, ez utóbbi esetben a plexi lap vastagság 3-4 mm.
  • Öntött plexi: gyártása úgy történik, hogy az alapanyagot két üveglap közé öntik, melyek távolsága adja a kész plexi lemez vastagságát. A mérettartása +/- 10% körül alakulhat. Előnye, hogy könnyebben megmunkálható és jól gravírozható. A színválaszték korlátlan, a színes lemezek általában 2-12 mm vastagok.
  • Transzparens plexi: átlátszó plexi lemez
  • Félfedett plexi: áttetsző és jól átvilágítható, sziluett szerű plexi lap
  • Fedett plexi: nem átlátszó, azonban átvilágítható plexi lap. A színtől és a vastagságtól függ az átvilágíthatósága. A fekete plexi lemez semennyire sem világítható át.
  • Szatén vagy más néven antireflex plexi: matt, fénytelen, csillogásmentes felületű plexi lap. Előnye, hogy kevésbé karcolódik és könnyedén tisztán tartható. Nem csillan be, bármely szögből éri is a fény, így a mögé helyezett kép – ha annak felülete összeér a plexivel – jól látható.

1termék11
Cikkszám
Termék
Gyártó
Megjegyzés
Nettó egységár (Ft/M.E)
Elérhető
(Határidő fent!)
Mennyiség
Kosárba

PMMA (Plexi) lemez / 2 mm-től 10 mm-ig / Víztiszta

LEMEZ-PMMA-01
Vastagság = 2 mm-től 10 mm-ig
PMMA (Plexi) lemez
Víztiszta
Cikkszám: LEMEZ-PMMA-01
Profil x hossz: Vastagság = 2 mm-től 10 mm-ig
Gyártó: PMMA (Plexi) lemez
Megjegyzés: Víztiszta