Kérdés esetén keressen minket bizalommal:

+36-1-276-2477

szuperszij@szuperszij.hu

Tömlő tartozékok

Tömlő csatlakozók:
Egy speciális típusú szerelvény, amelyet rugalmas tömlők és folyadékot szállító fémcsövek összekapcsolására használnak. A tömlőszerelvények sokféle formában kaphatók.

A tömlőcsatlakozók típusai:
A kerti tömlőkhöz kétféle tömlőcsatlakozó áll rendelkezésre. Az a szerelvény, amelyet mindannyian ismerünk és valószínűleg a kertünkben is megtalálható, a Quick Click (gyorscsatlakozó) csatlakozó. Ezek különböző anyagokból állnak rendelkezésre a sárgaréztől, az ipari minőségű műanyagtól a nagyon olcsó tömlőszerelvényekig. A második a Geka típusú tömlőszerelvény, amely egyedülálló a tömítési módszerben. A Geka típusú csatlakozó csak fém formájában kaphatók, általában sárgaréz, azonban a sárgaréz minősége változó, és ez könnyen felismerhető, ha a terméket mérlegre helyezik, vagy azonos termékeket tartanak a kézben.

Geka tömlőcsatlakozók:
A Geka típusú tömlőszerelvények egyediek. Egyedülálló csavaró hatást alkalmaznak a tömítéshez, mindig fémből készülnek, mivel a tömítést két gumitömítés nyomása hozza létre. A Geka típusú szerelvények minősége a gyártótól függően változik. Jó minőségű Geka szerelvényeket árulunk. Olaszországban készülnek és precízen öntöttek, így könnyen összecsavarhatók, és nyomás alatt tökéletes tömítést biztosítanak. A Geka idomok előnye a hagyományos gyorscsavaros tömlőszerelvényekkel szemben a nyitott átjáró a szerelvény közepén, ami csökkenti a súrlódást, a szilárdságukat, valamint a tömlőméretek 12 mm-ről 25 mm-re történő változtatásának lehetőségét ugyanazzal a szabványos csavaró körmökkel. Nagyobb tömlőcsövek esetén (25 mm) ez az egyetlen lehetőség.

Tömlőtoldó:
A tömlőcsövek csatlakozói a tömlő végének csatlakozóhoz való rögzítésére szolgálnak, szoros tömítést hozva létre az optimális vízáramlás érdekében. Használhatók két csődarab meghosszabbítására vagy összekapcsolására is egy tömlőtoldó segítségével, amely kiválóan alkalmas egy meglévő tekercs elválasztására vagy meghosszabbítására. Kínálatunkban még szerepelnek a különféle elágazók is mint pl.: Y elágazó, T elágazó stb...

Tömlőbilincsek:
A tömlőbilincseket arra tervezték, hogy rögzítsék a tömlőt egy szerelvényen, például egy csapon vagy horgonyon, és tömítésként működnek, hogy megakadályozzák a folyadék szivárgását a csatlakozásnál. Stabilizálják a tömlőcsatlakozást is. Az egyik legeelterjettebb tömlőbilincs a piacon, az AWAB csavaros bilincs. Nagy átfogással rendelkezik, asszimetrikus szénacélból készült ház, a szalag belső része sima, ezzel optimális védelmet nyújt a tömlőnek, csillagfejű csavarral van ellátva. Ezen kívül még számos bilincs elérhető kínálatunkból mint pl.: erősített (SGB) bilincs, füles bilincs, üzemanyag bilincs, rugósbilincs, gumisbilincs stb...